Pages

Sakit Gout dan Penawarnya

Monday, January 22, 2018

Assalamualaikum,

Apa khabar semua? Hari ni saya nak bercerita sedikit mengenai penyakit yang tidak lagi asing di kalangan kita terutamanya lelaki, iaitu sakit Gout. Di dalam entri ini saya akan kongsikan mengenai punca gout, makanan penyebab gout dan cara alternatif untuk mengubati penyakit ini.


 Apa itu Gout?

Sakit gout adalah satu jenis penyakit keradangan sendi dan ia boleh menjadi tanda kepada penyakit lain seperti batu karang, urate nephropathy dan tophi.Gout terjadi disebabkan oleh pengumpulan asid urik yang berlebihan pada sendi-sendi.

 Faktor Terjadinya Gout

1) Jantina - 90% daripada pesakit gout terdiri daripada kaum lelaki, manakala wanita yang telah putus haid turut berisiko terkena gout.

2) Obesiti - peningkatan lemak dan obesiti akan meningkatkan jumlah asid urik.

3) Alkohol - pengambilan alkohol tidak akan meningkatkan asid urik, tetapi akan menyebabkan proses penyingkiran asid urik terganggu.

4) Genetik - gout juga adalah satu penyakit keturunan, laporan menunjukkan 1/4 dari pesakit mempunyai sejarah keluarga yang sama.

5) Masalah kesihatan - penyakit seperti kecing manis dan darah tinggi yang menjalani kimoterapi sebenarnya mengundang gout kerana ubat-ubat yang diambil berisiko untuk pengumpulan asid urik.

nampak macam hablur kapur di luar, tapi di dalam menyucuk seperti jarum

Makanan Yang Boleh Menyebabkan Gout

Pengambilan makanan yang berprotein tinggi seperti makanan laut, kekacang, daging merah dan daging organik tinggi purine boleh menggalakkan gout.

Antara makanan yang perlu dielakkan pesakit gout

Cara Mengatasi Gout

1) Mengamalkan diet rendah purine

2) Minum air yang banyak

3) Bersenam

4) Kawal berat badan

Supplemen Untuk Penyakit Gout

1) Vivix
2) Omega Guard
3) Alfafa
4) Performance drink


VIVIX - antioksidan terbaik untuk merendahkan paras asid urik
       
OMEGA GUARD - bersifat anti inflamation, dapat mengurangkan radang dan bengkak.

ALFAFA - mengurangkan asid di dalam badan dengan membantu proses perkumuhan / penyingkiran toksin di dalam badan. Alfafa bersifat alkali dan dapat meneutralkan kembali badan.

PERFORMANCE DRINK - dapat mengelakkan dehidrasi, kekurangan air di dalam badan akan menyebabkan gout menyerang. Pesakit gout disarankan minum 12-16 cawan sehari.


TestimoniSemoga entri ini dapat menyelesaikan masalah gout yang anda atau orang tersayang hadapi. Penyakit ini menyerang pada waktu-waktu tertentu sahaja, namun bila ia datang memang kesakitannya tidak tertanggung. Kenapa perlu biarkan diri anda dan tersayang menderita sedangkan ada cara mengubatinya dengan mudah?

Bagaimana Nak Dapatkan Set ini?

Untuk pembelian Vivix, anda boleh klik butang dibawah. Sebotol hanya berharga RM472 sahaja.Atau untuk mendapatkan set gout yang lebih murah, anda boleh klik di sini, satu set RM280.00untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA hubungi saya:
Call/Sms/Whatsapp: 013-5883810
FacebookHamidah Ahmad
Fpage : Kedai Ummi Zara
Blog: https://vitamin-ummizara.blogspot.my/
khidmat nasihat percuma untuk pelanggan saya sahaja.


Pengedar Shaklee Perak
Penghantaran terus untuk kawasan Taiping, Kamunting, Bagan Serai, Semanggol, Kg Dew, Simpang dan Trong.
Penghantaran pos ke seluruh Malaysia.No comments:

Post a Comment

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS