Pages

5 Langkah Untuk Berjaya Di Dalam Shaklee

Friday, March 30, 2018

Di dalam entri saya sebelum ini,saya berkongsi bagaimana langkah-langkah untuk anda memulakan bisnes Shaklee. Jika anda terlepas, boleh baca semula DI SINI.

Dan kali ini saya akan kongsikan pula apakah 5 langkah yang anda perlu lakukan untuk memastikan anda berjaya di dalam bisnes Shaklee. Bak kata Upline saya Master Adilah, alang-alang jadi pengedar Shaklee biarlah sampai ke Master Coordinator. Jadi, jom kita lihat apakah langkah-langkah yang diperlukan tesebut.

5 Langkah Untuk Berjaya Di Dalam Shaklee

1) Kongsi (Share)

Ini adalah langkah pertama untuk berjaya di dalam Shaklee. Anda hanya perlu menggunakan produk Shaklee di dalam kehidupan harian samada dengan vitamin, set penjagaan rumah atau pun set penjagaan kulit muka. Gunakan dengan konsisten dan rasainya kehebatannya.
Dari sinilah anda boleh berkongsi tentang betapa hebatnya produk-produk Shaklee. Kongsikan dengan sesiapa sahaja, samada ahli keluarga, kawan - kawan ofis, kawan -kawan rapat ataupun kenalan yang baru anda temui.
Jadikan diri anda sebagai testimoni terbaik dan jangan jemu untuk berkongsi.


2) Menaja (Sponsor)

Apabila anda mula berkongsi, pasti ada diantara rakan-rakan atau ahli keluarga yang berminat untuk merasai apa yang anda telah anda rasa. Pasti ada di antara mereka yang akan membeli dan menggunakan sendiri produk Shaklee.
Ambil kesempatan dan ajak mereka untuk menjadi ahli Shaklee dan menikmati pelbagai kelebihan menjadi ahli yang berdaftar. Selain itu, ajak juga mereka untuk menyebarkan dan berkongsi kehebatan Shaklee, sekaligus menjadikan mereka sebagai "business partner" anda.


3) Kembangkan (Grow)

'Orang' merupakan sumber penting dalam setiap perniagaan. Mereka diperlukan untuk membeli produk dan membina perniagaan.
Di dalam bidang bisnes, anda perlu mengembangkan kumpulan anda dengan melakukan penajaan terutama bagi mereka yang berminat menyertai anda.
Pastikan mereka ini juga sentiasa guna, kongsi dan menaja ahli Shaklee yang baru.
Jangan terhad kepada rakan dan ahli keluarga terdekat sahaja, sebaiknya carilah ahli dari setiap negeri. Jadi jika ada pelanggan yang mahukan "Cash On Delivery", anda ada ahli yang dapat membantu.


4) Duplikasi

Untuk membina perniagaan Shaklee yang berjaya, anda harus melakukan perkara yang sama berulang kali. Anda akan lebih mahir apabila melakukan sesuatu perkara itu secara berulang kali dan kerap. 
Apa sahaja ilmu bisnes yang anda tahu dan belajar, gunakannya untuk kembangkan kumpulan anda. Segala ilmu yang diperturunkan dari upline anda, perturunkan pula kepada anak-anak Shaklee anda.


5) Bimbingan (Coaching)

Sentiasa rancang program bimbingan untuk kumpulan anda. Gunakan apa sahaja medium yang sesuai, samada berjumpa terus, melalui facebook atau pun whatsapp. 
Sentiasa bertanya apa matlamat mereka di dalam Shaklee. Ajar mereka bagaimana untuk berkongsi dan menaja serta galakkan mereka untuk menghadiri kelas -kelas dan seminar dari Shaklee. 
Komitmen adalah perkara paling penting yang perlu ada dalam setiap 'business partner' yang mahu menjadi 'business builder'. Galakkan mereka membuka satu akaun bank khas untuk bisnes Shaklee agar mereka nampak hasil dan pendapatan dengan Shaklee lebih jelas.Jadi, inilah dia 5 langkah yang perlu anda lakukan untuk berjaya di dalam Shaklee. Jika anda berminat untuk menyertai saya bersama-sama di dalam group Celik Vitamin di bawah seliaan Master Adilah, segeralah hubungi saya. 

Jom kita jadikan bisnes Shaklee ini sebagai punca pendapatan dan bekalan kita sehingga ke anak cucu. Hubungi saya sekarang!!

Call/Sms/Whatsapp: 013-5883810
FacebookHamidah Ahmad
Fpage : Kedai Ummi Zara
Pengedar Shaklee Perak
Penghantaran terus untuk kawasan Taiping, Kamunting, Bagan Serai, Semanggol, Kg Dew, Simpang dan Trong.
Penghantaran pos ke seluruh Malaysia.


No comments:

Post a Comment

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS